ინტერვიუ სოფლის გლეხთან, რომელიც ქართულ ვაზს უვლის
მისალმება.
გაცნობა:
- რომელი ჯიშის ყურძენს უვლით?
- განსხვავდება თუ არა მათი მოვლის საფეხურები ერთმანეთისგან და რითი?
- წელიწადის რომელ დროს იწყება ყურძნის გასხვლა? რაზეა დამოკიდებული გასხვლის ეტაპის დაწყება?
- რა პერიოდული სიხშირითაა საჭირო შეწამვლა და როგორ იგებთ შესაწამლია თუ არა ყურძენი?
- რატომ ჭირდება გაფურჩვნა ყურძენს?რომელი ჯიშის ყურძენს აცილებთ ფოთლებს?
- დაახლოებით რა დროს იწყება რთველი და არსებობს თუ არა გამონაკლისები რთველის დაწყებისთვის?
- როგორ ჭურჭელს იყენებთ ღვინის დასამზადებლად და არის თუ არა განსხვავება თიხის ქვევრსა და შუშის ბოცას შორის?
- რა პერიოდი ჭირდება ბადაგის დაღვინებას და რა ნაბიჯები ხორციელდება საამისოდ?
- რაში იყენებთ ჭაჭას და რა პერიოდში ხდება არყის გამოხდა?
პროექტის შესახებ საინფორმაციო ბუკლეტის სანახავად მიჰყევით ლინკს
No comments:
Post a Comment