მოსწავლის ნამუშევარი

ინტერვიუ  სოფლის  გლეხთან, რომელიც ქართულ  ვაზს უვლის


მისალმება.
გაცნობა:


  1. რომელი ჯიშის ყურძენს უვლით?
  2. განსხვავდება თუ არა მათი მოვლის საფეხურები ერთმანეთისგან და რითი?
  3. წელიწადის რომელ დროს იწყება ყურძნის გასხვლა? რაზეა დამოკიდებული გასხვლის ეტაპის დაწყება?
  4. რა პერიოდული სიხშირითაა საჭირო შეწამვლა და როგორ იგებთ შესაწამლია თუ არა ყურძენი?
  5. რატომ ჭირდება გაფურჩვნა  ყურძენს?რომელი ჯიშის ყურძენს აცილებთ ფოთლებს?
  6. დაახლოებით რა დროს იწყება რთველი და არსებობს თუ არა გამონაკლისები რთველის დაწყებისთვის?
  7. როგორ ჭურჭელს იყენებთ ღვინის  დასამზადებლად და არის თუ არა განსხვავება თიხის ქვევრსა და შუშის ბოცას შორის?
  8. რა პერიოდი ჭირდება ბადაგის დაღვინებას და რა ნაბიჯები ხორციელდება საამისოდ?
  9. რაში იყენებთ ჭაჭას  და რა პერიოდში ხდება არყის გამოხდა?



პროექტის შესახებ საინფორმაციო ბუკლეტის სანახავად მიჰყევით ლინკს

No comments:

Post a Comment